Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

2. Já už ale nevystoupím!

Všude klid a tak jsme vyrazili za kulturou a byli dvakrát za sebou v kině. Nad naší vískou bylo slunečno až kýčovito.

.....

Všude klid a tak jsme vyrazili za kulturou a byli dvakrát za sebou v kině. Poprvé na Amélii, krása, podruhé na Smyslu života, taky krása. Nad naší vískou bylo slunečno až kýčovito.

V sobotu velitel sekal dobrotu a dřevo a já se musela dívat, jak mu to jde, pochopitelně s hráběma v ruce. Velitel odborně založil malou vatru, na kterou spotřeboval dvoje sirky a všechen denní tisk za posledních čtrnáct dní,ale měl z ohníčku radost a já taky. Dostala jsem důležitý úkol a chodila s oběma psy přikládat, co nasekal. Bylo mi slavnostně povoleno spálit starý smrček,protože to bude pěkně vonět a krásně praskat a tudíž mě to snad začne i bavit. Prásklo to jen jednou, mě do ksichtu, a vůbec to nevonělo po jehličí, ale po spálené ofině. Ale obočí mi zůstalo a vlasy, než se vdám, dorostou, říkal velitel, o čemž, vzhledem k jeho „ženitbychtivosti“, vůbec nepochybuji.

Následující den jsem poprvé vyrazila v jarním větříku na kole, všechny kopce jsem vyšlapala, nepřejela jsem žádné zvířátko, předjela jednoho dědka a zelený traktor, prostě paráda.

Večer jsem přemluvila velitele, aby šel k doktorovi, protože ho už pěkně dlouho bolí ucho a už na ně skoro neslyší, což má sice nespornou výhodu v tom, že si na jeho adresu můžu beztrestně brumlat nemístné poznámky, ale zase toho zneužívá, když po něm něco chci.

Velitel se hrozně bojí doktorů a většinou omdlí už v čekárně. Takže aby neprchl, musela jsem tam jet nakonec s ním. Snažila jsem se ho přivést na jiné myšlenky a pomáhat, jak to jen šlo. Když ráno čistil přední sklo u auta od vesnických hovínek (zatím jen kočičích a slepičích, se sousedy se ještě tak dobře neznáme), tak jsem mu v dobré víře chtěla pomoct. Pustila jsem ostřikovače na plné kule a stírala, když v tom vidím bočním okénkem, jak vztekle fluše vedle auta a k...y p..e lítaly na všechny strany – samozřejmě ten gejzír z ostřikovačů koupil do obličeje.

U doktora celkem pohoda, velitel nervózně listoval denním tiskem a díky té ranní sprše voněl jak citronová tableta do záchodu. Byl hned druhý, takže nestačil zpanikařit ani omdlít a už je zdravý! Celou cestu zpátky jsem poslouchala, jak je dobrej, že tam šel, je to hrdina.

JÁ UŽ ALE NEVYSTOUPÍM !

Dneska jel velitel do Prahy, tak jsem nastartovala svůj zelený kontejner značky Fiat (asi šestkrát) a v oblaku kouře dohopsala na křižovatku před domem, kde jsem pro velký úspěch nastartovala ještě dvakrát a vyrazila směr město. Předpokládám, že pro přihlížející to musela být úžasná podívaná a mě ten divoký start do nového dne natolik rozrušil, že jsem ještě u nás ve vesnici nabrala STOPAŘE!!! To jsem se děvenka plachá musela úplně pominout! Byl zarostlej, měl na sobě jakýsi zelený cosi a obrovskej vak.

Hned, jak nasedl, říká: “To jste dobrá, že berete stopaře, jste teprve druhá žena v mém životě, co mi zastavila.“ Tak jsem mu to hned vysvětlila: „Stopaře NIKDY neberu a NIKDY brát nebudu, vůbec nechápu, co mě to napadlo!“ Byl to kliďas, hodil podezřelý, podezřele páchnoucí vak na zadní sedadlo a jen suše poznamenal: „Já už ale nevystoupím. A tak jsme vyrazili. O to znásilnění nejde, jak říkávala má drahá babička, hlavně abych nepřišla pozdě do práce. Nebudu napínat, celou cestu se snažil mi něco povídat, abych se strachy nezbláznila, a po cca 25 km poděkoval a spořádaně vystoupil.

Takže konec dobrý, zklamaný byl jen náš výrobní ředitel, který oficiálně dohlíží na montéry a neoficiálně a na vlastní žádost na sexuální harašení ve firmě, na což rád upozorňuje otcovským: „Tak povídejte a nešetřete podrobnostma.“ Když jsem totiž před pár lety poprvé nejistě vkročila do dveří firmy, vítal mě slovy: „Ničeho se u nás nebojte, na harašení tady dávám pozor já, takže kdyby Vás někdo obtěžoval, přijďte hned za mnou do kanceláře, a kdyby Vás nikdo neobtěžoval, tak přijďte taky.“

.......

 

Autor: Věra Mrhačová | čtvrtek 9.3.2017 18:12 | karma článku: 18,79 | přečteno: 526x
  • Další články autora

Věra Mrhačová

76. Jezte, dokud vám to nepoleze ušima

Dneska budu manželských povinností zproštěna, páčto by na to asi ani neviděl nebo by mu mohla prasknout tím tlakem oční bulva.

9.2.2021 v 7:51 | Karma: 11,49 | Přečteno: 328x | Diskuse| Miniblogy

Věra Mrhačová

75. Víno do zavařovačky a do kávy jar

Že hárá velitel, mě nepřekvapuje, jinak se snad ta jeho protivná povaha ani nedá vysvětlit, ale ta jeho psí princezna je nána, takhle na zimu, to si vážně nemohla vybrat líp.

28.12.2020 v 11:04 | Karma: 13,07 | Přečteno: 311x | Diskuse| Miniblogy

Věra Mrhačová

74. Pozdě, už jsem se jí dotkl já :-D

Dnešní ranní telefonát budeme muset odložit, pracovní nálada pod bodem mrazu, za chvilku mám "poradu" s obchoďákem, to jsem zvědavá, co zase vymysleli. Velkej šéf má mizernou náladu.

26.10.2020 v 17:42 | Karma: 13,71 | Přečteno: 340x | Diskuse| Miniblogy

Věra Mrhačová

73. Plno řečí, německých k tomu, a skutek utek

Taky jsem se rozhodla, že v budoucnu zkusím tolik nekňučet, protože jsem si uvědomila, že to moje permanentní stěžování je na vině, že já jsem u nás v rodině ta, na kterou se musí brát věčně ohledy. A to mám hlubší hlas než ty.

3.8.2020 v 17:32 | Karma: 12,35 | Přečteno: 269x | Diskuse| Miniblogy

Věra Mrhačová

72. „Mně nedáš?!“ - nálada je lehce nad nulou

„Sama nevím, proč to nemůžu poslouchat, asi že se vidím v nastaveném zrcadle, protože kdyby jsme obě, já a dotyčná, měly život pod kontrolou, tak nikdy se skopčákama neskončíme."

6.7.2020 v 12:47 | Karma: 11,56 | Přečteno: 244x | Diskuse| Miniblogy
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Mohly by hlídat tisíce dětí. Většině z dětských skupin ale stát nedá peníze

26. dubna 2024

Premium Míst pro děti ve školkách je zoufalý nedostatek. Státu se pro letošek přihlásilo 180 lidí z...

Izraelský ministr Ben Gvir měl nehodu, auto po nárazu skončilo na střeše

26. dubna 2024  19:04

Izraelský ministr národní bezpečnosti Itamar Ben Gvir měl autonehodu ve městě Ramla ve středu země....

EU se od zemí jako Česko naučila hodně o Kremlu i Putinovi, řekla Leyenová

26. dubna 2024  18:09,  aktualizováno  18:29

Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se...

Zkusil unést hocha ze školky, vydával se za jeho matku. Mladík dostal rok vězení

26. dubna 2024  18:16

Nejprve telefonicky a poté i osobně se čtyřiadvacetiletý muž snažil vynutit si vydání chlapce z...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 77
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 440x
VYSOKÁ VESNICKÁ : nejen proto, že já sama jsem hodně vysoká a někdy hodně vesnická, ale i proto, že „studovat“ život na vesnici je někdy fakt vysoká.

Seznam rubrik