Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

42. Olizovat by jim šlo :-D

Příručka vypadala děsivě, já bych do toho nešla, ale přežil. Nařídila jsem mu, aby hlavně nic neolizoval.

Tak železničář přece jen nakonec hlídkoval u tratě, ale protože se nemohl do poslední chvilky rozhodnout, v jakém kostýmu nakonec vyrazí (kdyby mu ta železničářská uniforma byla opravdu malá), tak měl v záloze ještě odporný flanelový trencle z „tygří kůže“, který se mi za těch asi deset let, co si je někde sám koupil, nepodařilo vyhodit. Z těchto a jiných vesmírných důvodů, nad kterými jednomu zůstává rozum stát, tudíž figuroval na programu jako „železničář-tarzan“.

Vlak nikoho nepřejel, ale to byl asi jediný úspěch, jinak pochybuju, že bude do této odpovědné funkce ještě někdy nominován. Jako jediný nedával dětičkám žádné bojové úkoly, rozdával zelený bonbony, který se roztekly hned po rozbalení, takže prcci z jeho stanoviště odcházeli jako prasata a navíc je oslovoval „ty vole“ (mimochodem oni jeho taky). Nevím, jak děti, ale velitel si dětský den, obzvlášť večerní pařbu pohádkových bytostí, moc pochvaloval.

Tak máme za sebou rodinnou dovolenou a teď konečně relaxujeme doma. V Beskydech bylo moc hezky, do středy bylo dokonce super počasí, tak jsme procházkovali, vylezli na Lysou horu, byli jsme na koupališti, běhat v lesíku…

S velitelem to probíhalo dle očekávání, nikdy to nebude děvče do nepohody, takže pokud bylo veselo, tak dobrý, ale jak začala berunka natahovat nebo se vztekat (po kom to asi má?), tak začala lítat dámská i pánská přirození vzduchem, držel se za hlavu, desetkrát za den mi opakoval, že nás! čeká ještě spousta výchovné práce, a když se cestou do Kopřivnice chuděrka ucasnovaná rozplakala, tak prohlásil, že bysme s ní měli zajít k dětskýmu psychologovi, protože je to neúnosný.

Odjeli jsme ve čtvrtek po večeři, byl nejvyšší čas. Odpoledne nám „kulturní referent“ sdělil, že večer se bude grilovat pro všechny maso a vyhrávat místní lidová mjůzik. Šli jsme tam mrknout a berunka si byla jistá, že se na tom rožni točí bafbaf a měla potřebu to všem sdělit. Číšníkům to ale moc vtipný nepřišlo.

Už je zase dobře. V sobotu jsme to nějak překlepali a v neděli už jsem tlačila ručičky hodinek od rána a těšila se, až velitel vysmahne, kamkoli a s kýmkoli. Odpoledne konečně odjel na oblíbený badmintonový kemp, tak se můžem v klidu zase srovnat do zaběhnutých kolejí. Velitel odjížděl zvesela, optimistický a plný sil. V Beskydech totiž navštívil pro lepší kondici, mladistvý vzhled a nesmrtelnost místní polárium. Příručka vypadala děsivě, já bych do toho nešla, ale přežil. Na poprvé ho nechali jen dvě minuty v mínus stodvaceti stupních. Nařídila jsem mu, aby hlavně nic neolizoval, ale asi tam takových výlupků mají víc, tak dostal hned u vstupních dveří na hubu roušku a bylo vyřešeno, měl by chodit častěji.

Jen zalezl do ledové jeskyňky, tak mi nějaký bodrý vesničan v teplákách, s batůžkem, asi plným brambor, přibližně v mém věku, přinesl telefonní číslo, kdyby manžel náhodou nerozmrzl, ať mu určitě zavolám. Prostě služby se vším všudy.

Ten klid je boží. Berunka je celkem v pohodě, jen je poslední dobou trochu náladová, asi jí rostou zase zuby, má oteklé dásně, slintá víc než náš větší pes a to je co říct, ale je rozhodně roztomilejší než on. 

Dneska jsme spolu byly u doktorky, aby jí vzali krev z prstu, jestli jí nechybí železo nebo něco jiného, když je pořád jen na tom kojení. Ustála to celkem hrdinně, plakala jen chvilku a pak si celou dobu prohlížela náplast na prstíku. Ještě pořád nechodí, přidržuje se za jednu ruku, občas se sice rozparádí a pustí se, ale pak si dá pěkně na čumák. Má zatím podobný styl jako velitel, když podroušen táhne z hospody a pustí se v euforii řídítek kola, o který se obvykle opírá. Chystáme se taky vyměnit hudební školku za cvičení, tak třeba se tam beruška pochlapí a bude běhat jak drak.

............................

 

 

 

 

Autor: Věra Mrhačová | úterý 13.2.2018 19:15 | karma článku: 15,23 | přečteno: 253x
  • Další články autora

Věra Mrhačová

76. Jezte, dokud vám to nepoleze ušima

Dneska budu manželských povinností zproštěna, páčto by na to asi ani neviděl nebo by mu mohla prasknout tím tlakem oční bulva.

9.2.2021 v 7:51 | Karma: 11,49 | Přečteno: 328x | Diskuse| Miniblogy

Věra Mrhačová

75. Víno do zavařovačky a do kávy jar

Že hárá velitel, mě nepřekvapuje, jinak se snad ta jeho protivná povaha ani nedá vysvětlit, ale ta jeho psí princezna je nána, takhle na zimu, to si vážně nemohla vybrat líp.

28.12.2020 v 11:04 | Karma: 13,07 | Přečteno: 311x | Diskuse| Miniblogy

Věra Mrhačová

74. Pozdě, už jsem se jí dotkl já :-D

Dnešní ranní telefonát budeme muset odložit, pracovní nálada pod bodem mrazu, za chvilku mám "poradu" s obchoďákem, to jsem zvědavá, co zase vymysleli. Velkej šéf má mizernou náladu.

26.10.2020 v 17:42 | Karma: 13,71 | Přečteno: 340x | Diskuse| Miniblogy

Věra Mrhačová

73. Plno řečí, německých k tomu, a skutek utek

Taky jsem se rozhodla, že v budoucnu zkusím tolik nekňučet, protože jsem si uvědomila, že to moje permanentní stěžování je na vině, že já jsem u nás v rodině ta, na kterou se musí brát věčně ohledy. A to mám hlubší hlas než ty.

3.8.2020 v 17:32 | Karma: 12,35 | Přečteno: 269x | Diskuse| Miniblogy

Věra Mrhačová

72. „Mně nedáš?!“ - nálada je lehce nad nulou

„Sama nevím, proč to nemůžu poslouchat, asi že se vidím v nastaveném zrcadle, protože kdyby jsme obě, já a dotyčná, měly život pod kontrolou, tak nikdy se skopčákama neskončíme."

6.7.2020 v 12:47 | Karma: 11,56 | Přečteno: 244x | Diskuse| Miniblogy
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

EU se od zemí jako Česko naučila hodně o Kremlu i Putinovi, řekla Leyenová

26. dubna 2024  18:09,  aktualizováno  18:29

Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se...

Zkusil unést hocha ze školky, vydával se za jeho matku. Mladík dostal rok vězení

26. dubna 2024  18:16

Nejprve telefonicky a poté i osobně se čtyřiadvacetiletý muž snažil vynutit si vydání chlapce z...

Po havárii na koloběžce skončil v řece, bezvládného muže museli oživovat

26. dubna 2024  17:24

Bezvládného muže vytahovali krátce po čtvrteční půlnoci policisté z řeky Svitavy v brněnských...

V bytě mám cizího muže, volal majitel strážníky. Vetřelce našli v posteli s pivem

26. dubna 2024  17:05

Neznámý návštěvník se ve čtvrtek odpoledne objevil muži v bytě na českobudějovickém sídlišti Máj....

  • Počet článků 77
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 440x
VYSOKÁ VESNICKÁ : nejen proto, že já sama jsem hodně vysoká a někdy hodně vesnická, ale i proto, že „studovat“ život na vesnici je někdy fakt vysoká.

Seznam rubrik